Kaljano taurelių rūšys ir savybės
Kaljano taurelių rūšys ir savybės, kokia taurelę pasirinkti?
Šiandien apžvelgsime kaljano taurelių rūšis ir savybes kuriomis pasižymi kaljano taurelės. Dažniausiai naudojamos taurelės yra Killer, Turkish, Phunnel ir kiekviena iš jų turi skirtingas savybes.
KILLER rūšies taurelė kaljanui
Kaljano taurelių rūšys ir savybės taurelė – KILLER. KILLER rūšies taurelė ši taurelė yra pagaminta iš molio, turi klasikinę formą, plokščią bei storą dugną ir sieneles. Dugne yra simetriškai išdėstytos penkios arba septynios skylės. Tokia savybė ne tik taurelės išskirtinumas, bet ir pranašumas, kadangi tai įtakoja gerą taurelės įkaitinimą ir suteikia maksimalų stiprumą. Tokia taurelę yra gan lengva paruošti.
Killer taurelės būna kelių rūšių: glazūruotos ir be glazūros. Kyla klausimas: kurią Killer taurelę pasirinkti? Pateikiame taurelių skirtumus:
Taurelė Killer glazūruota
Glazūra apsaugo taurelę nuo rūkomojo mišinio sirupo įsigėrimo, jos dėka taurelė ilgą laiką gali išlaikyti savo pirmines savybes ir išvaizdą.
Glazūruota taurelė duoda daugiau kaitros. Todėl naudojant ją reikia daugiau dėmesio skirti temperatūros reguliavimui.
Taurelė Killer be glazūros
Molinė taurelė be grazūros sugeria rūkomojo mišinio sirupą, tačiau nedaug. Kiekvieną rūkymo sesiją skonis vis daugiau išryškėja, tačiau jei naudojami skirtingi skoniai, jie gali tarpusavyje susimaišyti.
Šios rūšies taurelei reikia daugiau laiko įkaisti.
SPECIFIKACIJOS:
- Šilumą tolygiai paskirsto per visą taurelę.
- Išgaunamas didesnis stiprumas.
- Taurelės talpos gali skirtis apie 15-25g.
TURKISH rūšies taurelė kaljanui
Kaljano taurelių rūšys ir savybės taurelė – Turkish. Turkish rūšies taurelė kaljanui puikiai tinka tiems, kam patinka klasika. Ši taurelė gaminama iš skirtingų molio rūšių ir išsiskiria iš kitų, tuo, kad turi storesnes sieneles, kas padeda ilgiau išlaikyti stabilią taurelės temperatūrą. Turkish taurelės yra apvalaus dugno bei pasižymi platesnėmis skylėmis, kas įtakoja geresnę oro cirkuliaciją bei lengvesnę trauką. Tokia taurelė yra paprasta ir lengva paruošti kiekvienam pradedančiajam kaljanų entuziastui.
SPECIFIKACIJOS:
- Šilumą tolygiai paskirsto per visą taurelės plotą.
- Lengva pakuoti kaljano mišinį.
- Taurelės talpos gali skirtis apie 15-25gr.
PHUNNEL rūšies taurelė kaljanui
Kaljano taurelių rūšys ir savybės taurelė – Phunnel. Phunnel rūšies taurelė kaljanui išsiskiria iš kitų, kad per vidurį turi vieną skylutę su borteliu. Tokia savybė ne tik taurelės išskirtinumas, bet ir pranašumas, kadangi įdėjus rūkomojo mišinio į šią taurelę, jis neįkrenta į skylutes, kaip kad kitose taurelėse, todėl tokiu būdu rūkomojo mišinio sirupas nepatenka į kaljano šachtą. Tokia taurelė yra paprasta ir lengva paruošti, kas aktualu pradedantiems šioje srityje. Phunnel taurelės būna kelių rūšių: glazūruotos ir ne glazūruotos. Kyla klausimas: kurią Phunnel taurelę pasirinkti? Pateikiame Phunnel taurelių skirtumus:
Taurelė Phunnel glazūruota
Glazūra apsaugo taurelę nuo rūkomojo mišinio sirupo įsigėrimo, jos dėka taurelė ilgą laiką gali išlaikyti savo pirmines savybes ir išvaizdą. Glazūruota taurelė duoda daugiau kaitros. To pasiekoje naudojant ją reikia daugiau dėmesio skirti temperatūros režimui.
Taurelė Phunnel be glazūros
Molinė taurelė be grazūros sugeria rūkomojo mišinio sirupą, tačiau nedaug. Kiekvieną rūkymo sesiją skonis vis daugiau išryškėja, tačiau jei naudojami skirtingi skoniai, jie gali truputi susimaišyt.
Šios rūšies taurelei reikia daugiau laiko įkaisti.
SPECIFIKACIJOS:
- Šilumą tolygiai paskirsto per viršutinę taurelės dalį.
- Lengva pakuoti kaljano mišinį.
- Taurelės talpos gali skirtis apie 15-25gr.
Užsukite į mūsų parduotuvės skiltį, čia rasite platų kaljano taurelių pasirinkimą killer, turkish, phunnel.
Skanaus ir gaivaus dūmo linki www.hookahshop.lt komanda!
Matote klaidų? Parašykite mums: https://hookahshop.lt/kontaktai/ Būtinai pataisysime!
Rūkymas kenkia Jūsų sveikatai ir aplinkiniams, šis straipsnis yra informacinio pobūdžio ir ne reklama. Skaitydami šį straipsni Jus sutinkate, kad esate pilnametis.
Plačiau skaitykite: Rūkymo žala Jūsų organizmui – prevencinis straipsnis