Hookahshop žino, kad skaniausia kava ruošiama iš šviežiai sumaltų kavos pupelių. Norint mėgautis gera kava namuose, siūlome rinktis kavą pupelėmis ir kiekvienam kavos puodeliui ją ruošti ir malti atskirai.
Kavos pupelės, jų rūšys ir kaip išsirinkti?
Kavos pupelės – daugumos mūsų, taip mėgiamos kavos gėrimo, pagrindas. Jei neįsivaizduojate savo dienos pradžios be gardžios kavos, tuomet rekomenduojame pasidomėti, kokių gi rūšių pupelės egzistuoja, kuo jos skiriasi ir kaip pasirinkti Jums labiausiai tinkamas kavos pupeles?
Iš šviežiai sumaltų kavos pupelių gaminama kava visuomet bus lyderė tarp kitų kavos tipų savo skoniu ir aromatu. Jei tik turite galimybę pupeles sumalti prieš pat ruošiant kavos puodelį – visuomet rekomenduojame rinktis būtent šį kavos ruošimo variantą.
HookahShop.lt elektroninėje parduotuvėje galite rasti puikių, rūšinių kavos pupelių, kurios nustebins savo ypatingais poskoniais ir pavers Jūsų kavos gėrimo ritualą itin maloniu. Šviežiai malta kava tokia, kurios aromatui ir skoniui neįmanoma pasakyti „ne“! Nežinote, kurį kavos produktą išsirinkti? Ne bėda, mielai padėsime Jums išsirinkti pačią tinkamiausią kavą būtent Jums.
Kokie aspektai yra svarbūs, renkantis kavos pupeles?
Atkreipkite dėmesį į kavos pupelių rūšį, skrudinimo lygį, kilmę (regioną), intensyvumo lygį bei poskonius (natas). Visi šie punktai padės Jums atrasti pačią skaniausią kavą. Suprantame, jog pasirinkimas platus, dalykų, į ką atkreipti dėmesį, taip pat labai daug, tačiau viskas yra paprasčiau, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Šiek tiek papasakosime apie kiekvieną punktą atskirai.
Kavos rūšis
Kavos rūšis yra labai svarbus aspektas. Pagrindinės kavos rūšys: arabika, robusta, liberika. Arabika – visų mėgiamiausia, pati populiariausia, robusta, pagal seka antra, o Liberika – itin reta rūšis, sudaranti vos 2 % visos kavos rinkos. Kuo šios kavos rūšys skiriasi, kokios jų savybės?
Arabika – neretai vartojama „gryna“, be jokių kitų pupelių priemaišų. Pati žinomiausia, puikios kokybės kavos rūšis, turinti visą įvairovę subtilių poskonių bei aromatų.
Robusta – turi daugiau kofeino, tačiau mažiau cukraus bei riebalų už arabiką. Dažniausiai maišoma su arabika, retai kada geriama viena.
Liberika – pati rečiausia iš kavos rūšių, dažnai naudojama tirpios kavos gamybai, nes turi mažiausiai kofeino. Šios rūšies kavos pupelės gali būti skirtingų dydžių, formų.
Kavos kilmė
Nurodyta kilmės šalis atskleidžia, kokio kavos skonio ir aromato galima tikėtis. Šios ypatybės priklauso nuo dirvožemio ir klimato, kuriame augo. Todėl skirtinguose regionuose užauginta kava pasižymi skirtingais skoniais ir poskoniais. Klasika laikoma Brazilijoje užauginta kava. Afrikoje, ypač Etiopijoje užauginta pasižymi vaisiškumu, o Azijoje – sodriu, ilgai išliekančiu skoniu bei šokolado ir net žemės bei medienos aromatu.
Skrudinimo lygis
Kavos pupelių skrudinimo lygis turi įtakos jos skoniui bei aromatui. Rekomenduojame išbandyti skirtingus skrudinimo lygius, kad atrastumėte tokį, kuris Jums pats gardžiausias. Šviesesnės pupelės turės švelnesnį skonį, tamsesnės – ryškesnį, gilesnį, kartesnį. Pagrindiniai skrudinimo lygiai yra šie trys, tačiau kartais pažymimas ir ketvirtas – labai stiprus (labai tamsus) skrudinimo lygis, tačiau jis nėra itin populiarus dėl labai intensyvaus kartumo.
Lengvas skrudinimo lygis – jame išlieka daugiausiai kofeino. Šis lygis labiausiai leidžia atsiskleisti pagrindinėms, pirminėms kavos pupelių skonio natoms. Vaisių ar gėlių poskoniai labiausiai atsiskleidžia būtent šio lygio pupelėse.
Vidutinio skrudinimo lygis – turbūt pats populiariausias pasirinkimas. Šio tipo pupelės labiau subalansuotos, kava įgauna tą visų gerai žinomą lengvo kartumo poskonį. Šio skrudinimo tipo kava dažnai turi šokolado, karamelės ar riešutų poskonius.
Tamsaus skrudinimo lygis – leidžia pasireikšti stipresniam kartumui. Mėgiamas stiprios kavos mylėtojų. Dažniausiai šio tipo pupelės naudojamos ruošti espresso kavai.
Kavos kilmė
Kavos kilmė gali duoti užuominą, kokio skonio bei aromato galite tikėtis. Azijoje auginamos stipresnių skonių kavos pupelės, turinčios daugiau kartumo, aštrumo. Dominuojantys poskoniai: mediena, tabakas, juodas šokoladas, prieskoniai. Afrikoje augančios pupelės turės kiek daugiau rūgštumo, dažnai sutinkami poskoniai yra citrusiniai vaisiai ir uogos. Pietų Amerikoje dažniausiai dominuoja pats aukso viduriukas, t.y. kavai būtingi tiek gaivesni, tiek sodresni poskoniai. Na, o Centrinėje Amerikoje galite rasti labai įdomų, būtent būtent šiam regionui priskiriamą salstelėjusio tabako poskonį.
Intensyvumo lygis
Šis aspektas labai priklauso nuo kavos pupelių skrudinimo lygio. Kaip jau minėjome, lengvo skrudinimo pupelės išlaiko didesnį kofeino kiekį ir švelnesnį skonį, o stipriau skrudintos suteikia kartumo, skonio intensyvumo, tačiau kofeino kiekis sumažėja.
Kavos poskonis
Poskoniai išgaunami tiek natūraliai, tiek maišant įvairias kavos rūšis tarpusavyje. Dažniausiai, gamintojai nurodo, kokių poskonių tikėtis, įsigijant iš jų kavos pupeles. Vyraujantys poskoniai, gali būti nuo labai švelnių gėlių, vaisių ar uogų iki intensyvių, tokių kaip šokoladas, tabakas, prieskoniai. Kai kuriuose kavos produktuose natos jaučiamos itin ryškiai, kitur – labai švelniai, vos pastebimai.
Kavos pupelės
Hookahshop žino, kad skaniausia kava ruošiama iš šviežiai sumaltų kavos pupelių. Norint mėgautis gera kava namuose, siūlome rinktis kavą pupelėmis ir kiekvienam kavos puodeliui ją ruošti ir malti atskirai.
Kavos pupelės, jų rūšys ir kaip išsirinkti?
Kavos pupelės – daugumos mūsų, taip mėgiamos kavos gėrimo, pagrindas. Jei neįsivaizduojate savo dienos pradžios be gardžios kavos, tuomet rekomenduojame pasidomėti, kokių gi rūšių pupelės egzistuoja, kuo jos skiriasi ir kaip pasirinkti Jums labiausiai tinkamas kavos pupeles?
Iš šviežiai sumaltų kavos pupelių gaminama kava visuomet bus lyderė tarp kitų kavos tipų savo skoniu ir aromatu. Jei tik turite galimybę pupeles sumalti prieš pat ruošiant kavos puodelį – visuomet rekomenduojame rinktis būtent šį kavos ruošimo variantą.
HookahShop.lt elektroninėje parduotuvėje galite rasti puikių, rūšinių kavos pupelių, kurios nustebins savo ypatingais poskoniais ir pavers Jūsų kavos gėrimo ritualą itin maloniu. Šviežiai malta kava tokia, kurios aromatui ir skoniui neįmanoma pasakyti „ne“! Nežinote, kurį kavos produktą išsirinkti? Ne bėda, mielai padėsime Jums išsirinkti pačią tinkamiausią kavą būtent Jums.
Kokie aspektai yra svarbūs, renkantis kavos pupeles?
Atkreipkite dėmesį į kavos pupelių rūšį, skrudinimo lygį, kilmę (regioną), intensyvumo lygį bei poskonius (natas). Visi šie punktai padės Jums atrasti pačią skaniausią kavą. Suprantame, jog pasirinkimas platus, dalykų, į ką atkreipti dėmesį, taip pat labai daug, tačiau viskas yra paprasčiau, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Šiek tiek papasakosime apie kiekvieną punktą atskirai.
Kavos rūšis
Kavos rūšis yra labai svarbus aspektas. Pagrindinės kavos rūšys: arabika, robusta, liberika. Arabika – visų mėgiamiausia, pati populiariausia, robusta, pagal seka antra, o Liberika – itin reta rūšis, sudaranti vos 2 % visos kavos rinkos. Kuo šios kavos rūšys skiriasi, kokios jų savybės?
Arabika – neretai vartojama „gryna“, be jokių kitų pupelių priemaišų. Pati žinomiausia, puikios kokybės kavos rūšis, turinti visą įvairovę subtilių poskonių bei aromatų.
Robusta – turi daugiau kofeino, tačiau mažiau cukraus bei riebalų už arabiką. Dažniausiai maišoma su arabika, retai kada geriama viena.
Liberika – pati rečiausia iš kavos rūšių, dažnai naudojama tirpios kavos gamybai, nes turi mažiausiai kofeino. Šios rūšies kavos pupelės gali būti skirtingų dydžių, formų.
Kavos kilmė
Nurodyta kilmės šalis atskleidžia, kokio kavos skonio ir aromato galima tikėtis. Šios ypatybės priklauso nuo dirvožemio ir klimato, kuriame augo. Todėl skirtinguose regionuose užauginta kava pasižymi skirtingais skoniais ir poskoniais. Klasika laikoma Brazilijoje užauginta kava. Afrikoje, ypač Etiopijoje užauginta pasižymi vaisiškumu, o Azijoje – sodriu, ilgai išliekančiu skoniu bei šokolado ir net žemės bei medienos aromatu.
Skrudinimo lygis
Kavos pupelių skrudinimo lygis turi įtakos jos skoniui bei aromatui. Rekomenduojame išbandyti skirtingus skrudinimo lygius, kad atrastumėte tokį, kuris Jums pats gardžiausias. Šviesesnės pupelės turės švelnesnį skonį, tamsesnės – ryškesnį, gilesnį, kartesnį. Pagrindiniai skrudinimo lygiai yra šie trys, tačiau kartais pažymimas ir ketvirtas – labai stiprus (labai tamsus) skrudinimo lygis, tačiau jis nėra itin populiarus dėl labai intensyvaus kartumo.
Lengvas skrudinimo lygis – jame išlieka daugiausiai kofeino. Šis lygis labiausiai leidžia atsiskleisti pagrindinėms, pirminėms kavos pupelių skonio natoms. Vaisių ar gėlių poskoniai labiausiai atsiskleidžia būtent šio lygio pupelėse.
Vidutinio skrudinimo lygis – turbūt pats populiariausias pasirinkimas. Šio tipo pupelės labiau subalansuotos, kava įgauna tą visų gerai žinomą lengvo kartumo poskonį. Šio skrudinimo tipo kava dažnai turi šokolado, karamelės ar riešutų poskonius.
Tamsaus skrudinimo lygis – leidžia pasireikšti stipresniam kartumui. Mėgiamas stiprios kavos mylėtojų. Dažniausiai šio tipo pupelės naudojamos ruošti espresso kavai.
Kavos kilmė
Kavos kilmė gali duoti užuominą, kokio skonio bei aromato galite tikėtis. Azijoje auginamos stipresnių skonių kavos pupelės, turinčios daugiau kartumo, aštrumo. Dominuojantys poskoniai: mediena, tabakas, juodas šokoladas, prieskoniai. Afrikoje augančios pupelės turės kiek daugiau rūgštumo, dažnai sutinkami poskoniai yra citrusiniai vaisiai ir uogos. Pietų Amerikoje dažniausiai dominuoja pats aukso viduriukas, t.y. kavai būtingi tiek gaivesni, tiek sodresni poskoniai. Na, o Centrinėje Amerikoje galite rasti labai įdomų, būtent būtent šiam regionui priskiriamą salstelėjusio tabako poskonį.
Intensyvumo lygis
Šis aspektas labai priklauso nuo kavos pupelių skrudinimo lygio. Kaip jau minėjome, lengvo skrudinimo pupelės išlaiko didesnį kofeino kiekį ir švelnesnį skonį, o stipriau skrudintos suteikia kartumo, skonio intensyvumo, tačiau kofeino kiekis sumažėja.
Kavos poskonis
Poskoniai išgaunami tiek natūraliai, tiek maišant įvairias kavos rūšis tarpusavyje. Dažniausiai, gamintojai nurodo, kokių poskonių tikėtis, įsigijant iš jų kavos pupeles. Vyraujantys poskoniai, gali būti nuo labai švelnių gėlių, vaisių ar uogų iki intensyvių, tokių kaip šokoladas, tabakas, prieskoniai. Kai kuriuose kavos produktuose natos jaučiamos itin ryškiai, kitur – labai švelniai, vos pastebimai.
Kaljano skonis ir kvapas priklauso nuo naudojamo kaljano mišinio savybių, taurelės kuri naudojama procese ir jo pakavimo. Žinoma geresnis ir intensyvesnis, skonis ir kvapas išgaunamas jei naudojamas smulkesnis kaljano mišinys ir turi pakankamai daug sirupo, kuris išgarinamas rūkymo procese. Jis atsparesnis kaitrai – tokiu atvėju būna geresnis ir intensyvesnis skonis, ir kvapas.
Karščio kamera naudojama vietoje folijos ir kaminėlio. Karščio kameros yra įvairių gamintojų tokių kaip Kaloud, Zeppelin, Na-Grani ir kt. Naudojant karščio kamerą Jūs galite kontroliuoti kaitrą, tokiu atveju kaljano seansas bus malonesnis ir ramesnis. Karščio kameros nereikalauja daug priežiūros, todėl galėsite atsipalaiduoti ir be vargo kontroliuoti kaljaną pagal savo poreikius.
PAGALBA KLIENTUI
Susisiekite
Kedrų g. 3 Vilnius, Lietuva
Fizinė parduotuvė: +370 62664488
Bendras: +370 69226633
WhatsApp / Viber / Telegram
El.paštas: info@hookahshop.lt