Sirupai kavai: kaip juos tikslingai panaudoti?
Mėgstate kavą, tačiau pabosta gerti vis tokią pačią? Sirupai kavai – puiki išeitis, norintiems paįvairinti savo kavos ritualus! Negana to, kad galite keisti pačią kavą ar jos paruošimo būdą, taip pat, galite jai pridėti papildomo skonio bei aromato, pagardindami ją sirupais. Ypatingai, jei kavą derinate su patiekalais ar desertais, galite subalansuoti skonius taip, kad jie vienas kitą papildytų.
Sirupai kavai – tai tiršti, dažniausiai iš cukraus ar medaus pagaminti skysti pagardai. Be abejo, juos galite naudoti ne tik ruošdami kavos gėrimą, bet ir panaudoti pieno kokteiliams, desertams paskaninti. Jie itin populiarūs tiek tarp baristų, tiek tarp barmenų, kulinarų bei konditerių. Sirupas kavai yra nebrangus, nemažo tūrio, tad lengvai prieinamas kiekvienam. Visuomet turėkite keletą rūšių po ranka, taip galėsite sukurti norimą skonį bet kada!
Kaip gaminami kavos sirupai?
Visi žinomiausi sirupų gamintojai turi tam tikras taisykles, pagal kurias gamina savo produktus. Kokie pagrindiniai sirupų gamybos procesai, prieš jiems pasiekiant vartotojus?
- Ingredientų selekcija. Priklausomai, nuo sirupo skonio, ingredientai gali būti natūralios vaisių ar uogų sultys bei ekstraktai, saldikliai, cukrus, medus. Svarbiausia, jog naudojamos sudedamosios dalys būtų aukščiausios kokybės.
- Formulė. Tam, kad būtų išgaunamas autentiškas, malonus norimas skonis, ingredientai turi būti idealiai subalansuoti, naudojamos tikslios jų formuluotės.
- Gamyba. Ingredientai tiksliai išmatuojami, tuomet pradedami gamybos procesai, pritaikyti pagal kiekvieno individualaus sirupo receptą.
- Kaitinimas. Sudedamąsias dalis tiksliai išmatavus ir sukombinavus į vieną, jos kaitinamos iki tam tikros temperatūros, jog cukrūs būtų ištirpinami į vientisą skystį, o skoniai taptų ryškūs ir subalansuoti.
- Filtravimas. Po to, kai sirupai kavai pasiekia reikiamą temperatūrą ir visi ingredientai tampa viena bendra mase, jie yra filtruojami. Taip užtikrinamas jų skaidrumas ir vientisumas.
- Pakavimas. Atlikus visus gamybinius procesus, sirupai yra supilstomi į stiklines ar plastikines talpas. Talpos varijuoja nuo itin mažų, iki industrinio dydžio.
- Kokybės užtikrinimas. Viso gamybos bei pakavimo proceso metu, yra užtikrinama produkto kokybė.
- Paskirstymas. Kokybės patikrą praėję sirupai kavai yra paskirstomi pirkėjams.
Kokiems receptams naudojami sirupai kavai?
Sirupų panaudojimo variantų yra labai daug. Visuomet rekomenduojame patiems paeksperimentuoti, atrasti Jums labiausiai patinkančias skonių bei aromatų kombinacijas. Jeigu trūksta idėjų, pateiksime keletą variantų, kaip galite panaudoti sirupus, ruošdami kavą.
- Skoninė Latte. Kaip pavyzdys, itin populiarus, visų pamėgtas pasirinkimas – karamelinė Latte. Paprastai, Latte kava yra labai švelni, daugiau pieno, nei kavos skonio, tad ją puikiai galite praturtinti papildomu poskoniu, panaudodami vieną iš gardžių sirupų.
- Mocha. Šokolado poskonį turintis kavos gėrimas. Kartais gali būti gaminama su kakava, tačiau neretas renkasi šią kavą gaminti būtent su šokolado skonio kavos sirupo.
- Šalta kava. Artėjant šiltajam sezonui, itin populiariomis tampa šaltos kavos. Gėrime esantys ledukai, kavą gali šiek tiek praskiesti, tad papildomai įmaišytas sirupas, leis Jūsų kavai neprarasti skonio ilgiau.
- Affogato. Kava su ledais. Itin gardus, Italijoje populiarus desertas. Prie jo puikiai dera įvairių skonių sirupai kavai. Pagardinkite ledus mėtos, lazdyno riešutų ar bananų skonio sirupu!
- Kavos kokteiliai. Sirupai kavai gali būti naudojami, norint paruošti įvairiausius kokteilius, tokius kaip Espresso Martini, Irish Coffee ar Coffee Old Fashioned.
Su kokio tipo kava galima maišyti sirupus?
Tiesą pasakius, nesvarbu, ar ruošiate užpilamą kavą, ar naudojate kažkurios rūšies kavos aparatą – sirupai kavai gali būti puikiai suderinami su bet kokio tipo kava. Jei naudojama malta kava, turėkite omenyje, kad sirupas yra sunkus ir nusėda į dugną, tad prieš gerdami kavą su puodelyje esančiais tirščiais, ją kruopščiai išmaišykite. Tokiu būdu skoniai maloniai susilies, o sirupas nesubėgs į patį dugną ties tirščiais. Norėdami išvengti to, puikus pasirinkimas yra kavos pagalvėlės (kavos maišeliai). Tai malta kava, esanti pakelyje, kurį užpilate vandeniu – taip pat, kaip arbatos pakelį.
Jei naudojate kavos aparatą, tikėtina, jog kavos ruošimui naudojamos kavos pupelės. Šviežiai sumaltos kavos pupelės suteikia kavai nuostabų skonį jau pačios iš savęs, o jei dar pridėsite šiek tiek sirupo, galite sukurti nepamirštamą skonių kombinaciją.
Net jei naudojate kapsulinį kavos aparatą – visvien galite kavą gardinti sirupais. Dažniausiai, kavos kapsules galite rasti įvairiausių rūšių, tačiau, jei įsigijote Cappuccino, Latte, Flat White ar Espresso, kodėl gi nepridėti trupučio sirupo?
Netgi paprasčiausia tirpi kava gali būti maišoma su sirupais. Viskas priklauso nuo jūsų vaizduotės ir noro eksperimentuoti.
Sirupai kavai
Sirupai kavai: kaip juos tikslingai panaudoti?
Mėgstate kavą, tačiau pabosta gerti vis tokią pačią? Sirupai kavai – puiki išeitis, norintiems paįvairinti savo kavos ritualus! Negana to, kad galite keisti pačią kavą ar jos paruošimo būdą, taip pat, galite jai pridėti papildomo skonio bei aromato, pagardindami ją sirupais. Ypatingai, jei kavą derinate su patiekalais ar desertais, galite subalansuoti skonius taip, kad jie vienas kitą papildytų.
Sirupai kavai – tai tiršti, dažniausiai iš cukraus ar medaus pagaminti skysti pagardai. Be abejo, juos galite naudoti ne tik ruošdami kavos gėrimą, bet ir panaudoti pieno kokteiliams, desertams paskaninti. Jie itin populiarūs tiek tarp baristų, tiek tarp barmenų, kulinarų bei konditerių. Sirupas kavai yra nebrangus, nemažo tūrio, tad lengvai prieinamas kiekvienam. Visuomet turėkite keletą rūšių po ranka, taip galėsite sukurti norimą skonį bet kada!
Kaip gaminami kavos sirupai?
Visi žinomiausi sirupų gamintojai turi tam tikras taisykles, pagal kurias gamina savo produktus. Kokie pagrindiniai sirupų gamybos procesai, prieš jiems pasiekiant vartotojus?
- Ingredientų selekcija. Priklausomai, nuo sirupo skonio, ingredientai gali būti natūralios vaisių ar uogų sultys bei ekstraktai, saldikliai, cukrus, medus. Svarbiausia, jog naudojamos sudedamosios dalys būtų aukščiausios kokybės.
- Formulė. Tam, kad būtų išgaunamas autentiškas, malonus norimas skonis, ingredientai turi būti idealiai subalansuoti, naudojamos tikslios jų formuluotės.
- Gamyba. Ingredientai tiksliai išmatuojami, tuomet pradedami gamybos procesai, pritaikyti pagal kiekvieno individualaus sirupo receptą.
- Kaitinimas. Sudedamąsias dalis tiksliai išmatavus ir sukombinavus į vieną, jos kaitinamos iki tam tikros temperatūros, jog cukrūs būtų ištirpinami į vientisą skystį, o skoniai taptų ryškūs ir subalansuoti.
- Filtravimas. Po to, kai sirupai kavai pasiekia reikiamą temperatūrą ir visi ingredientai tampa viena bendra mase, jie yra filtruojami. Taip užtikrinamas jų skaidrumas ir vientisumas.
- Pakavimas. Atlikus visus gamybinius procesus, sirupai yra supilstomi į stiklines ar plastikines talpas. Talpos varijuoja nuo itin mažų, iki industrinio dydžio.
- Kokybės užtikrinimas. Viso gamybos bei pakavimo proceso metu, yra užtikrinama produkto kokybė.
- Paskirstymas. Kokybės patikrą praėję sirupai kavai yra paskirstomi pirkėjams.
Kokiems receptams naudojami sirupai kavai?
Sirupų panaudojimo variantų yra labai daug. Visuomet rekomenduojame patiems paeksperimentuoti, atrasti Jums labiausiai patinkančias skonių bei aromatų kombinacijas. Jeigu trūksta idėjų, pateiksime keletą variantų, kaip galite panaudoti sirupus, ruošdami kavą.
- Skoninė Latte. Kaip pavyzdys, itin populiarus, visų pamėgtas pasirinkimas – karamelinė Latte. Paprastai, Latte kava yra labai švelni, daugiau pieno, nei kavos skonio, tad ją puikiai galite praturtinti papildomu poskoniu, panaudodami vieną iš gardžių sirupų.
- Mocha. Šokolado poskonį turintis kavos gėrimas. Kartais gali būti gaminama su kakava, tačiau neretas renkasi šią kavą gaminti būtent su šokolado skonio kavos sirupo.
- Šalta kava. Artėjant šiltajam sezonui, itin populiariomis tampa šaltos kavos. Gėrime esantys ledukai, kavą gali šiek tiek praskiesti, tad papildomai įmaišytas sirupas, leis Jūsų kavai neprarasti skonio ilgiau.
- Affogato. Kava su ledais. Itin gardus, Italijoje populiarus desertas. Prie jo puikiai dera įvairių skonių sirupai kavai. Pagardinkite ledus mėtos, lazdyno riešutų ar bananų skonio sirupu!
- Kavos kokteiliai. Sirupai kavai gali būti naudojami, norint paruošti įvairiausius kokteilius, tokius kaip Espresso Martini, Irish Coffee ar Coffee Old Fashioned.
Su kokio tipo kava galima maišyti sirupus?
Tiesą pasakius, nesvarbu, ar ruošiate užpilamą kavą, ar naudojate kažkurios rūšies kavos aparatą – sirupai kavai gali būti puikiai suderinami su bet kokio tipo kava. Jei naudojama malta kava, turėkite omenyje, kad sirupas yra sunkus ir nusėda į dugną, tad prieš gerdami kavą su puodelyje esančiais tirščiais, ją kruopščiai išmaišykite. Tokiu būdu skoniai maloniai susilies, o sirupas nesubėgs į patį dugną ties tirščiais. Norėdami išvengti to, puikus pasirinkimas yra kavos pagalvėlės (kavos maišeliai). Tai malta kava, esanti pakelyje, kurį užpilate vandeniu – taip pat, kaip arbatos pakelį.
Jei naudojate kavos aparatą, tikėtina, jog kavos ruošimui naudojamos kavos pupelės. Šviežiai sumaltos kavos pupelės suteikia kavai nuostabų skonį jau pačios iš savęs, o jei dar pridėsite šiek tiek sirupo, galite sukurti nepamirštamą skonių kombinaciją.
Net jei naudojate kapsulinį kavos aparatą – visvien galite kavą gardinti sirupais. Dažniausiai, kavos kapsules galite rasti įvairiausių rūšių, tačiau, jei įsigijote Cappuccino, Latte, Flat White ar Espresso, kodėl gi nepridėti trupučio sirupo?
Netgi paprasčiausia tirpi kava gali būti maišoma su sirupais. Viskas priklauso nuo jūsų vaizduotės ir noro eksperimentuoti.
Kaljano skonis ir kvapas priklauso nuo naudojamo kaljano mišinio savybių, taurelės kuri naudojama procese ir jo pakavimo. Žinoma geresnis ir intensyvesnis, skonis ir kvapas išgaunamas jei naudojamas smulkesnis kaljano mišinys ir turi pakankamai daug sirupo, kuris išgarinamas rūkymo procese. Jis atsparesnis kaitrai – tokiu atvėju būna geresnis ir intensyvesnis skonis, ir kvapas.
Karščio kamera naudojama vietoje folijos ir kaminėlio. Karščio kameros yra įvairių gamintojų tokių kaip Kaloud, Zeppelin, Na-Grani ir kt. Naudojant karščio kamerą Jūs galite kontroliuoti kaitrą, tokiu atveju kaljano seansas bus malonesnis ir ramesnis. Karščio kameros nereikalauja daug priežiūros, todėl galėsite atsipalaiduoti ir be vargo kontroliuoti kaljaną pagal savo poreikius.
PAGALBA KLIENTUI
Susisiekite
Kedrų g. 3 Vilnius, Lietuva
Fizinė parduotuvė: +370 62664488
Bendras: +370 69226633
WhatsApp / Viber / Telegram
El.paštas: info@hookahshop.lt