Patarimai pradedantiesiems – iš ko susideda kaljanas ir kaip juo naudotis

Patarimai pradedantiesiems – iš ko susideda kaljanas ir kaip juo naudotis

Patarimai pradedantiesiems – Iš ko susideda kaljanas ir kaip juo naudotis namuose ar išvykoje? Kaljano paruošimas

Nusipirkote kaljaną, išsirinkote tinkamą tabaką, bet nežinote, kaip pradėti naudoti kaljaną? Šiame straipsnyje, aprašėme kaip teisingai naudotis kaljanu, be ypatingų pastangų mėgautis kaljano teikiamais malonumais savarankiškai.

Kaljano komplektą sudaro: kaljano šachta, kaljano lėkštė, silikoninė žarna, kaljano kandiklis ir kolba (kolba būna ne visuose kaljanų komplektuose, todėl kartais ją reikia įsigyti atskirai.).

Be kaljano jums reikės: kaljano taurelės, tabako kaljanui, naturalių kokoso anglių, kaitlentės kaljano anglims, žnyplių kaljano anglims, folijos arba karščio kameros, adatos ar dantų krapštuko (naudojant foliją), kaljano kandiklio, sietelio arba dangalo nuo vėjo, anglių dėtuvės. Visas šias prekes galima įsigyti mūsų parduotuvėje Hookahshop.lt

Patarimai pradedantiesiems – iš ko susideda kaljanas ir kaip juo naudotis

 Patarimai pradedantiesiems – kaljano naudojimas:

  1.  Patarimai pradėdantiesiems prasideda nuo pagrindinės taisyklės – nuplaukite gerai visas kaljano dalis.
  2.  Atlikę pirmąjį žingsnį – surinkite kaljaną ir įsitikinkite, kad visos dalys sujungtos sandariai ir taip, kaip turi būti sujungtos.
  3.  Į kaljano kolbą įpilkite maždaug tiek šalto vandens kiek reikia pagal šachtą, kad šachta 1-1.5 cm apsemta būtu. Kolboje gali būti įvairių skysčių ( sultys, žalioji arbata, pienas, sirupas ir t.t.).
  4.  Paruoškite kaljano tabaką. Jeigu naudojate stambių lapų tabaką – rekomenduojama tokius tabako lapus susmulkinti peiliu ant pjaustymo lentelės.
  5.  Pakuojant tabaką į kaljano taurelę, palikite apie 2–4 mm tuščios vietos iki krašto, kitu atvėju tabakas gali pridegti prie folijos arba karščio kameros.
  6.  Norint išgauti lengvą trauką, reiktų kaljano tabaką paskirstyti puriai. Suspaudę tabaką taurelėje – trauka taps sunkesnė ir neišdegs visas tabakas taurelėje.
  7.  Užpakavus tabaką – skylutę arba skylutes (priklausomai nuo taurelės) palikite atvertas. Tai galite padaryti pavyzdžiui: adatos, dantų krapštuko pagalba.
  8.  Uždenkite kaljano taurelę karščio kamera arba folija, 2-3 kartus sulankstydami ją ir padarydami labai mažas skylutes joje su dantų krapštuku arba specialiu įrankiu.
  9.  Kaljano specialistai rekomenduoja naudoti anglį pagamintą iš kokoso. Uždėkite tris, keturis anglies gabalėlius ant katlentės kaljano anglims namų sąlygomis arba ant turistinės viryklės naudojant lauko sąlygomis. Palaukite apie 10min, kad jie taptų raudoni ir pilnai įkaitę.
  10.  Paruoštus kaljano angliukus su žnyplių pagalba galite dėti ant karščio kameros arba folijos. Rekomenduojama pradžioje sudėti 2-3 angliukus, kad greičiau įkaistų taurelė ir maždaug po 4-5 minučių, nuimti 1 angliuką, padėti jį į kaljano lėkštę arba į anglių dėtuvę, kad liktu 2 anglys. Kartais būna atvėjų, kad tabakas tampa ypač reiklus karščiui, todėl kartais reikia 3 anglių, rūkymo sesijos pradžioje ir pabaigoje, o viduryje rūkymo sesijos tik 2 anglių.
  11.  Sušilus karščio kamerai ar folijai uždenkite specialiu dangalu (apsauga nuo vėjo) arba specialiu sieteliu, kad apsaugoti aplink esančius daiktus nuo anglies nukritimo. Kurį variantą pasirinkti, priklauso nuo to, ar naudosite namie ar lauke. Lauke patartina naudoti specialų dangalą nuo vėjo, o namuose sietelį.
  12.  Jei viskas padaryta teisingai: dalys yra sandariai uždarytos, kaljano taurelė yra supakuota pagal taisykles:galite pradėti rūkyti kaip tik taurelėje esantis tabakas įgaus reikiamą temperatūrą. Jeigu į žarną įpūtus oro, matomi dūmai kylantis iš taurelės, galima pradėti rūkyti.
  13.  Specialistai rekomenduoja rūkant kaljaną – traukimus daryti iki 6 sekundžių, tokiu atveju tabakas gaus stabilią temperatūrą, neperkais ir suteiks kokybiškesnį, ir skanesnį dūmą. Išpūsti iš kolbos esančius dūmus rekomenduojama kas 2-3 traukimus.
  14.  Įsidėmėkite, jeigu kaljano dūmų mažai ir rūkosi nebe taip kaip pradžioje kaljano rūkymo sesijos ir pakėlus karščio kamerą matome visiškai sausą tabaką taurelės apačioje, tai reiškia jog jūsų kaljano rūkymo sesija baigėsi. O jei tik trūkumas dūmų ir tabakas taurelėje dar šlapias, tai tikriausiai užtektu tik pakeisti angliukus nes gali būti, kad tabakui trūksta kaitros.

Nepraraskite motyvacijos, jeigu pirmi kartai paruošti kaljaną nebus itin sėkmingi. Nuolat praktikuojantis, žingsnis po žingsnio eksperimentuojant – galėsite džiaugtis profesionaliu kaljano dūmų aromatu, puikiu skoniu ir kvapu savo namuose. Taip pat jeigu norite pasidalinti savo patarimu – parašykite jį mums ir mes jį patalpinsime šioje skiltyje.

Skanaus dūmo Jums linki,
HookahShop.lt komanda!

Turite klausimų? Susisiekite su mumis kontaktų puslapyje arba parašykite mums į Facebook paskyrą ir atsakysime į jūsų užklausą dar tą pačią dieną.