Kaip paruošti skanų ir dūmingą kaljaną?

Kaip paruošti skanų ir dūmingą kaljaną

Kaip paruošti skanų ir dūmingą kaljaną namuose ar išvykoje?

Kaljanas vertinamas dėl skanaus dūmo, aromato ir stiprumo, taip pat dėl ​​pačio rūkymo. Tirštas ir apgaubiantis dūmas tapo neatsiejama šios rytietiškos kultūros dalimi. Beveik visų rūšių mišiniai kaljanui suteikia tą patį dūmų kiekį koks ir turi būti. O kodėl kartais būna kitaip? Internetinė parduotuvė „Hookahshop.lt“ atsakys ir pasidalins tikrai dūmingo kaljano paslaptimis.

Kaip paruošti skanų ir dūmingą kaljaną: Karščio kontrolė ir faktoriai

Jei norite, kad Jūsų kaljanas būtų tikrai dūmingas ir skanus, pasidalinsime nuo ko tai priklauso:

  • Kokybiškas mišinys kaljanui, kuriame yra pakankamai glicerino ir yra gaminamas iš kokybiškų žaliavų;
  • Kokybiškų anglių pasirinkimas: Cocopalm, Shaman, Zocomo, OneNation ir kt., kurie dažniausiai gaminami iš 100% kokoso lukštų;
  • Tinkamos taurelės pasirinkimas  Turkish, Killer, Phunnel. Taurelės pasirinkimas pagal tabako rūšį: šviesus (rudas, raudonas tabako lapas) ar tamsus (tamsus, juodas tabako lapas);
  • Taurelės pakavimas pagal tabako rūšį: tabakas turėtų būti supakuotas puriai;
  • Kaljano sandarumas labai svarbus!

Kuo daugiau glicerino, tuo daugiau dūmų kaljano mišinys pateikia Jums. Pažiūrėkite į pakuotės sudėtį, užklauskite pardavėjo kokį mišinį kaljanui rekomenduoja ir kuri taurelė kaljanui tinkamiausia tokiam mišiniui. Jei mišinys kaljanui labai sausas arba yra šviesus – tokiu atveju greitai įkaitusi anglis neleis tinkamai paskirstyti temperatūrą taurelėje ir tokiu atveju mišinys kaljanui pasieks degimo temperatūrą. Kad mišinys greitai nedegtų, prieš rūkydami palaukite, kol visiškai įkais taurelė. Palaikykite anglis 3-5 minutes, tada pradėkite rūkyti kaljaną. Tvirtai suspaustas tabakas nesuteiks norimo kaljano dūmingumo. Kaljanų meistrai rekomenduoja taurelę supakuoti tinkamai, kad karščio kamera neliestų mišinio kaljanui. Mišinys kaljanui turi būti purus ir kvėpuojantis, kad kiekvienas lapas turėtų oro tarpą ir atskleistų daugiau savo savybių rūkant kaljaną. Surinkdami kaljaną įsitikinkite, kad visos jo dalys yra tvirtai susuktos ir  kaljanas yra tikrai sandarus ir tvirtas. Patikrinti sandarumą galima užspaudus viršutinę kaljano dalį, kur jungiasi taurelė ir traukti per kandiklį orą. Nepavykus pratraukti oro suprasite, kad kaljanas yra sandarus.

Kaip paruošti skanų ir dūmingą kaljaną Žingsnis po žingsnio

Kaip paruošti skanų ir dūmingą kaljaną Žingsnis po žingsnio

Kaip paruošti skanų ir dūmingą kaljaną: Žingsnis po žingsnio

Praktinę kaljano paruošimo dalį sudaro keli svarbūs etapai:

  • Užpildykite kolbą vandeniu, kad šachta į ją būtų pamerkta ne daugiau kaip 1-1,5 cm;
  • Patikrinkite visas kaljano dalis ar viskas sandaru ir gerai susukta;
  • Prieš įdėdami mišinį kaljanui, jį galite papjaustyti, toliau puriai sudėkite į taurelę;
  • Paskirstykite mišinį kaljanui taip, kad jis būtų purus ir užpildytų ⅔ taurelės;
  • Tarp karščio kameros ir mišinio kaljanui palikite maždaug 3 mm atstumą;
  • Naudokite karščio kamerą, ji palengvins Jums kaljano naudojimą;
  • Uždėkite anglis ant karščio kameros ir palaukite, kol taurelė įkais;
  • Pradėkite rūkyti kaljaną lėtai po to kaip palauksite 3-5 minutes!

Kaip paruošti skanų ir dūmingą kaljaną: Kaip rūkyti kaljaną, kad jis būtų dūmingas?

Nesvarbu, ar rūkote vienas, ar su draugais, kiek giliai įkvepiate ir ar nuolat stebite karštį – tai lems kiek dūmų iškvepiate ir koks bus dūmingas kaljanas. Štai keletas paprastų patarimų:

  • Darykite ilgesnius įtraukimus, po 3-6 sekundes;
  • Kontroliuokite kaljano taurelės karščio lygį;
  • Įdėkite mažiau anglių, jei rūkote su draugais!

Giliai įkvėpdami apsaugote kaljano mišinį nuo perkaitimo. Tai padės išvengti kartumo nuo perkaitusio kaljano mišinio lapo. Be to, iškvepiamų dūmų kiekis tiesiogiai priklauso nuo to, kiek oro įkvėpėte. Priklausomai nuo naudojamos anglies rūšies, pridėkite anglių, jei jaučiate mažiau dūmų net traukiant ilgesniais traukimais. Tuo atveju, kai kaljanas rūkosi gerai, bet Jūsų netenkina kaljano dūmingumas, uždenkite anglis karščio kameros dangteliu arba gaubtu taurelės kaitinimui. Tai leis mišiniui gauti daugiau kaitros. Jei rūkote grupėje, sumažinkite anglies kiekį vienu vienetu. Dažnas kaljano traukimas stipriai įkaitina taurelę ir mišinį kaljanui, todėl mišinys gali sudegti. Jei anglies yra per daug, mišinys kaljanui pasieks degimo temperatūrą. Ne tik kaljano meistro įgūdžiai svarbūs, bet ir aukštos kokybės mišinys kaljanui  yra raktas į sėkmę rūkymo procese. Linkime sėkmės, kaljano paruošimo procesuose!

Prisijunkite į mūsų Facebook grupę KALJANŲ KLUBAS

https://www.facebook.com/groups/HookahClubLithuania

Matote klaidų? Parašykite mums: https://hookahshop.lt/kontaktai/ Būtinai pataisysime!

Rūkymas kenkia Jūsų sveikatai ir aplinkiniams, šis straipsnis yra informacinio pobūdžio ir ne reklama. Skaitydami šį straipsni Jus sutinkate, kad esate pilnametis.