Hookahshop kavos asortimentas platus: nuo pasaulyje gerai žinomų prekinių ženklų iki smulkių vietinių skrudintojų Lietuvoje ir užsienyje, nuo ką tik paskrudintų kavos pupelių.
Pagal kavos tipą galite išsirinkti savo paruošimo būdus:
Priklausomai nuo Jūsų būsimo kavos paruošimo būdo, jūs galite išsirinkti iš įvairių kavos tipų: kavos pupelės, malta kava, tirpi kava, kava kapsulėse, kava tabletėse, kava pagalvėlėse. Prisiminkite, kad skaniausia kava yra iš šviežiai sumaltų kavos pupelių bus skaniausia. Todėl, jeigu tik turite galimybę, rekomenduojame pirkti šviežiai skrudintas kavos pupelės iš hookahshop bei jas susimalti kiekvienam kavos paruošimui atskirai (nebent jau turite automatinį kavos aparatą namuose ar savo offise, kuris taip padaro tai už jus).
Kava, jos tipai bei rūšys
Kava gali būti parduodama įvairių tipų, įvairių rūšių, skirtingo lygio skrudinimo. Dauguma mėgsta kavą rinktis ir pagal pupelių rūšį ir kavos kilmės regioną. Kavos pupelių parduotuvė Vilniuje HookahShop.lt mielai pakonsultuos visus besirenkančius kavos produktus, nesvarbu, ar kalba eina apie pupeles, jau sumaltą kavą ar kito tipo kavos produktą.
Kavos tipai
Kavos tipą geriausia rinktis pagal tai, kokias sąlygas turite kavos paruošimui. Pati skaniausia yra ta, kuriai paruošti naudojamos šviežiai sumaltos pupelės. Žinoma, ne kiekvienas turi galimybę susimalti pupeles arba tiesiog, nori pasirinkti kitą, labiau prieinamą kavos paruošimo būdą. Pagrindiniai kavos tipai: kavos pupelės, malta kava, kapsulinė kava, kavos pagalvėlės, tirpi kava.
Kavos rūšys
Kava skirstoma ne tik pagal tipus, taip pat labai svarbi ir jos rūšis. Pagrindinės: arabika, robusta, liberika. Arabika – tikriausiai visiems labiausiai girdėta, Robusta, pagal populiarumą būtų antroje vietoje, o Liberika gan reta, ji sudaro vos 2 % visos kavos rinkos, tad nenustebkime, jog apie ją dauguma nėra girdėję.
Kuo šios kavos rūšys skiriasi, kaip apibūdinamos jų savybės?
- Arabika – kavos rūšis, kuri turi daugiau subtilių posknių bei aromatų. Šios pupelės auga didesniame aukštyje, dažnai kalnuose, taip pat, ji jautresnė oro sąlygoms. Jos auginimas sudėtingesnis, todėl arabika yra šiek tiek brangesnė. Neretai ant kavos pakuočių pamatysite užrašą „100% arabika”, tai reiškia, jog pakuotėje yra gryna arabika, nėra maišyta su kitomis kavos pupelių rūšimis.
- Robusta – skiriasi nuo arabikos tuo, jog turi daugiau kofeino, jos skonis gan intensyvus, tad gryna ji retai kada vartojama. Taip pat, ši rūšis turi net 60 % mažiau cukraus ir riebalų, nei arabika. Dažniausiai robusta yra maišoma su arabika, taip išgaunant malonesnį kavos skonį. Robusta, priešingai nei arabika, yra auginama žemesniame aukštyje, taip pat jos priežiūra ir auginimas – žymiai paprasteni.
- Liberika – pati rečiausia iš kavos rūšių. Ji išgaunama iš daug didesnių augalų, nei kitos rūšys, tad liberikos kavos pupelės dažniausiai yra ne visai taisyklingos formos, skirtingų dydžių. Auginama žemesniame aukštyje, puikiai reaguoja į karštą ir drėgną klimatą. Kadangi, ši rūšis turi mažiau kofeino už arabiką bei robustą, ji neretai naudojama tirpios kavos gamybai.
Verta paminėti, jog pupelės gali būti skirstomos į vienos rūšies, bei mišinius, t. y. kava gali būti vienos rūšies arabika arba maišyta iš kelių skirtingų arabikų. Labai geros rūšies kavos pupelės, be jokių priemaišų vadinamos rūšinėmis. Tai vienos brangiausių ir labiausiai vertinamų kavos rūšių, kurias renkasi tikriausi kavos mylėtojai.
Kokios rūšies kavą pasirinkti, priklauso ir nuo to, kaip Jūs ketinate ją ruošti. Vienos rūšies kavos geriausiai atsiskleidžia ruošiant filtrinę kavą, o mišiniai tinkamesni, jei naudojate moka kavinuką ar automatinį/pusiau automatinį kavos aparatą.
Kavos skrudinimas
Kavos pupelės gali būti šviesesnės arba tamsesnės, priklausomai nuo skrudinimo lygio. Šviesesnės pasirenkamos užpilamos kavos paruošimui arba filtriniams kavos aparatams, o vidutinės ar tamsesnės – moka kavinukams bei espresso kavos aparatams. Skirtingo skrudinimo lygio pupelių gėrimas skiriasi savo skoniu, tamsesnė – bus kartesnė, intensyvesnė.
Kavos regionas
Kavos regionas taip pat nusako, kokio skonio kavos reikėtų tikėtis iš pasirinktų pupelių. Kiekvienas regionas turi sau būdingus kavos skonius, poskonius bei aromatus.
- Azija – čia auginamos stipresnių skonių pupelės, turinčios daugiau kartumo, aštrumo. Dominuojantys aromatai gali būti mediena, tabakas, tamsus juodas šokoladas, prieskoninės žolelės.
- Afrika – čia augančios pupelės turi daugiau rūgštumo, poskoniai dažnai yra įvairūs citrusai ar uogos, tokie kaip laimas, mėlynės.
- Pietų Amerika – viduriukas, kuriam būdingi tiek citrusiniai gaivesni poskoniai, tiek gilesni, medieną ar šokoladą primenantys.
- Centrinė Amerika – turi labai specifinį, būtent šiam regionui priskiriamą kavos poskonį. Tabakas. Gal kiek salstelėjęs, primenantis gerą, kokybišką cigarą.
Kavos skoninės natos
Tikrai ne ant visų pakuočių rasite informaciją apie kavos skonines natas, tačiau didžioji dalis gamintojų stengiasi, kiek įmanoma detaliau apibūdinti parduodamos kavos skonį. Rekomenduojame eksperimentuoti, mėginti ne tik skirtingas kavos rūšis, bet ir išmėginti visus galimus poskonius. Gilesni, šokolado, medienos, tabako poskoniai suteikia daugiau kartumo, gaivesni, citrusinių vaisių poskoniai duoda lengvos rūgštelės, uogos ar gėlės rūgštumui prideda saldumo, taip sukuriamos saldžiarūgštės kavos natos.
Suprantama, jog informacijos yra itin daug, tačiau jei kavą labai mėgstate ir geriate itin dažnai, tikrai verta pasidomėti įvairiomis kavų rūšimis. Galbūt atrasite kažką naujo, kas pavers kavos gėrimo ritualą dar labiau atpalaiduojančiu ir maloniu.
Kava
Hookahshop kavos asortimentas platus: nuo pasaulyje gerai žinomų prekinių ženklų iki smulkių vietinių skrudintojų Lietuvoje ir užsienyje, nuo ką tik paskrudintų kavos pupelių.
Pagal kavos tipą galite išsirinkti savo paruošimo būdus:
Priklausomai nuo Jūsų būsimo kavos paruošimo būdo, jūs galite išsirinkti iš įvairių kavos tipų: kavos pupelės, malta kava, tirpi kava, kava kapsulėse, kava tabletėse, kava pagalvėlėse. Prisiminkite, kad skaniausia kava yra iš šviežiai sumaltų kavos pupelių bus skaniausia. Todėl, jeigu tik turite galimybę, rekomenduojame pirkti šviežiai skrudintas kavos pupelės iš hookahshop bei jas susimalti kiekvienam kavos paruošimui atskirai (nebent jau turite automatinį kavos aparatą namuose ar savo offise, kuris taip padaro tai už jus).
Kava, jos tipai bei rūšys
Kava gali būti parduodama įvairių tipų, įvairių rūšių, skirtingo lygio skrudinimo. Dauguma mėgsta kavą rinktis ir pagal pupelių rūšį ir kavos kilmės regioną. Kavos pupelių parduotuvė Vilniuje HookahShop.lt mielai pakonsultuos visus besirenkančius kavos produktus, nesvarbu, ar kalba eina apie pupeles, jau sumaltą kavą ar kito tipo kavos produktą.
Kavos tipai
Kavos tipą geriausia rinktis pagal tai, kokias sąlygas turite kavos paruošimui. Pati skaniausia yra ta, kuriai paruošti naudojamos šviežiai sumaltos pupelės. Žinoma, ne kiekvienas turi galimybę susimalti pupeles arba tiesiog, nori pasirinkti kitą, labiau prieinamą kavos paruošimo būdą. Pagrindiniai kavos tipai: kavos pupelės, malta kava, kapsulinė kava, kavos pagalvėlės, tirpi kava.
Kavos rūšys
Kava skirstoma ne tik pagal tipus, taip pat labai svarbi ir jos rūšis. Pagrindinės: arabika, robusta, liberika. Arabika – tikriausiai visiems labiausiai girdėta, Robusta, pagal populiarumą būtų antroje vietoje, o Liberika gan reta, ji sudaro vos 2 % visos kavos rinkos, tad nenustebkime, jog apie ją dauguma nėra girdėję.
Kuo šios kavos rūšys skiriasi, kaip apibūdinamos jų savybės?
- Arabika – kavos rūšis, kuri turi daugiau subtilių posknių bei aromatų. Šios pupelės auga didesniame aukštyje, dažnai kalnuose, taip pat, ji jautresnė oro sąlygoms. Jos auginimas sudėtingesnis, todėl arabika yra šiek tiek brangesnė. Neretai ant kavos pakuočių pamatysite užrašą „100% arabika”, tai reiškia, jog pakuotėje yra gryna arabika, nėra maišyta su kitomis kavos pupelių rūšimis.
- Robusta – skiriasi nuo arabikos tuo, jog turi daugiau kofeino, jos skonis gan intensyvus, tad gryna ji retai kada vartojama. Taip pat, ši rūšis turi net 60 % mažiau cukraus ir riebalų, nei arabika. Dažniausiai robusta yra maišoma su arabika, taip išgaunant malonesnį kavos skonį. Robusta, priešingai nei arabika, yra auginama žemesniame aukštyje, taip pat jos priežiūra ir auginimas – žymiai paprasteni.
- Liberika – pati rečiausia iš kavos rūšių. Ji išgaunama iš daug didesnių augalų, nei kitos rūšys, tad liberikos kavos pupelės dažniausiai yra ne visai taisyklingos formos, skirtingų dydžių. Auginama žemesniame aukštyje, puikiai reaguoja į karštą ir drėgną klimatą. Kadangi, ši rūšis turi mažiau kofeino už arabiką bei robustą, ji neretai naudojama tirpios kavos gamybai.
Verta paminėti, jog pupelės gali būti skirstomos į vienos rūšies, bei mišinius, t. y. kava gali būti vienos rūšies arabika arba maišyta iš kelių skirtingų arabikų. Labai geros rūšies kavos pupelės, be jokių priemaišų vadinamos rūšinėmis. Tai vienos brangiausių ir labiausiai vertinamų kavos rūšių, kurias renkasi tikriausi kavos mylėtojai.
Kokios rūšies kavą pasirinkti, priklauso ir nuo to, kaip Jūs ketinate ją ruošti. Vienos rūšies kavos geriausiai atsiskleidžia ruošiant filtrinę kavą, o mišiniai tinkamesni, jei naudojate moka kavinuką ar automatinį/pusiau automatinį kavos aparatą.
Kavos skrudinimas
Kavos pupelės gali būti šviesesnės arba tamsesnės, priklausomai nuo skrudinimo lygio. Šviesesnės pasirenkamos užpilamos kavos paruošimui arba filtriniams kavos aparatams, o vidutinės ar tamsesnės – moka kavinukams bei espresso kavos aparatams. Skirtingo skrudinimo lygio pupelių gėrimas skiriasi savo skoniu, tamsesnė – bus kartesnė, intensyvesnė.
Kavos regionas
Kavos regionas taip pat nusako, kokio skonio kavos reikėtų tikėtis iš pasirinktų pupelių. Kiekvienas regionas turi sau būdingus kavos skonius, poskonius bei aromatus.
- Azija – čia auginamos stipresnių skonių pupelės, turinčios daugiau kartumo, aštrumo. Dominuojantys aromatai gali būti mediena, tabakas, tamsus juodas šokoladas, prieskoninės žolelės.
- Afrika – čia augančios pupelės turi daugiau rūgštumo, poskoniai dažnai yra įvairūs citrusai ar uogos, tokie kaip laimas, mėlynės.
- Pietų Amerika – viduriukas, kuriam būdingi tiek citrusiniai gaivesni poskoniai, tiek gilesni, medieną ar šokoladą primenantys.
- Centrinė Amerika – turi labai specifinį, būtent šiam regionui priskiriamą kavos poskonį. Tabakas. Gal kiek salstelėjęs, primenantis gerą, kokybišką cigarą.
Kavos skoninės natos
Tikrai ne ant visų pakuočių rasite informaciją apie kavos skonines natas, tačiau didžioji dalis gamintojų stengiasi, kiek įmanoma detaliau apibūdinti parduodamos kavos skonį. Rekomenduojame eksperimentuoti, mėginti ne tik skirtingas kavos rūšis, bet ir išmėginti visus galimus poskonius. Gilesni, šokolado, medienos, tabako poskoniai suteikia daugiau kartumo, gaivesni, citrusinių vaisių poskoniai duoda lengvos rūgštelės, uogos ar gėlės rūgštumui prideda saldumo, taip sukuriamos saldžiarūgštės kavos natos.
Suprantama, jog informacijos yra itin daug, tačiau jei kavą labai mėgstate ir geriate itin dažnai, tikrai verta pasidomėti įvairiomis kavų rūšimis. Galbūt atrasite kažką naujo, kas pavers kavos gėrimo ritualą dar labiau atpalaiduojančiu ir maloniu.
Kaljano skonis ir kvapas priklauso nuo naudojamo kaljano mišinio savybių, taurelės kuri naudojama procese ir jo pakavimo. Žinoma geresnis ir intensyvesnis, skonis ir kvapas išgaunamas jei naudojamas smulkesnis kaljano mišinys ir turi pakankamai daug sirupo, kuris išgarinamas rūkymo procese. Jis atsparesnis kaitrai – tokiu atvėju būna geresnis ir intensyvesnis skonis, ir kvapas.
Karščio kamera naudojama vietoje folijos ir kaminėlio. Karščio kameros yra įvairių gamintojų tokių kaip Kaloud, Zeppelin, Na-Grani ir kt. Naudojant karščio kamerą Jūs galite kontroliuoti kaitrą, tokiu atveju kaljano seansas bus malonesnis ir ramesnis. Karščio kameros nereikalauja daug priežiūros, todėl galėsite atsipalaiduoti ir be vargo kontroliuoti kaljaną pagal savo poreikius.
PAGALBA KLIENTUI
Susisiekite
Kedrų g. 3 Vilnius, Lietuva
Fizinė parduotuvė: +370 62664488
Bendras: +370 69226633
WhatsApp / Viber / Telegram
El.paštas: info@hookahshop.lt